Favoritbröd!





Färdigt på: 1 tim
Ingredienser
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. (Annan torkad frukt går också bra.)
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter. Njut!
Såg gott ut, gott med nån smakrik ost på! :)
Verkar helt fantastiskt gott. Synd att jag inte har hälften av de ingredienserna...
Är nu tillbaka för att säga att jag bakade detta bröd idag - nom nom nom! Skitgott var det, äter det i skrivande stund :D
måste göra någon gång MUMS