Working time/ Hallonpaj..


Ingredienser
1 sats pajdeg för söta degar,
Fyllning
1 st vaniljstång
rivet skal av 1 apelsin
1.5 dl strösocker
500 g kesella
2 dl crème fraiche
3 st ägg
3 dl hallon
Till garnering
färska hallon
Gör så här
1. Gör pajdegen efter receptet för söta degar. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, apelsinskal, socker, kesella och crème fraiche.Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
4. Fördela hallonen i det förgräddade pajskalet och häll krämen över.
5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, cirka 50 minuter. Låt pajen kallna och garnera med färska hallon vid servering.