Minibiskvi




Idag gjorde jag och Rickard minibiskvier med hallon och citronsmak.
De ska ta med till Rättvik och Addes studentfest.
Receptet hittade jag i DN:

Biskvier är underbart söta men mäktiga bakelser. Det är sällan man lyckas få i sig fler än en. Här gör systrarna dem lite mindre (och då kan man äta desto fler!) i en frisk och syrlig smakkombination.


1. Värm ugnen till 200 grader.


2. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Riv ner mandelmassan i skummet och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda i 8-10 minuter.


3. Ta ut plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna på och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.


4. Vispa ihop smör, florsocker, äggula, lemon curd och hallonpuré till en kräm. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att den bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.


5. Finhacka den vita chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen.


6. Låt stelna och förvara biskvierna kallt.

Glad Sommar!


Kommentarer
Postat av: Märta

Du tar så fina bilder och skriver mysigt!

2009-06-25 @ 00:21:37
Postat av: Mikaela

Å, min nya favvisblogg! Både du och din pojkvän har fantastisk klädsmak!

2009-08-03 @ 17:12:58
Postat av: Anonym

Hejsan, kika gärna min blogg. :) Har en bloppis en bit ned också, kolla in vetja!

2009-08-13 @ 19:43:02
URL: http://eumeumeum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0