Äppelchutney


Gott blev det!


(I bakgrunden syns vårt fina tyg designat av Therese Öberg)

Äppelchytney

1 kg        äpplen, gärna syrliga
1 st         gul lök
1 st         kanelstång eller en nypa malen kanel
2 msk     ingefära, färsk, riven
1 tsk       curry
5 dl         strösocker
2 dl         äppelcidervinäger
2 dl         russin
0,5 tsk     salt

Tillagning

ca 5 mellansmå glasburkar

1. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre kuber. Hacka löken och blanda alla ingredienser i en kastrull.

2. Sjud tills frukten mjuknat.

3. Häll upp i varma och rena burkar eller frys chutneyn när den har kallnat. Servera till en bit mogen brie eller hårdost, typ svensk prästost eller spansk manchego.

Kommentarer
Postat av: Miriam

Åh vilka söta bilder!

2009-01-09 @ 22:55:37
URL: http://miriamskafferep.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0