Favoritbröd!

Idag bakade jag mitt favoritbröd. Det är hur enkelt som helst, och bra om man har lite gammal fil i kylen.
Massa frukt och nötter och bakat utan gäst, så det går undan.
Fint blir det också.
Och supergott såklart! Här kommer receptet:
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. (Annan torkad frukt går också bra.)

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter. Njut!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Såg gott ut, gott med nån smakrik ost på! :)

2011-07-14 @ 09:26:25
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Elise

Verkar helt fantastiskt gott. Synd att jag inte har hälften av de ingredienserna...

2011-07-14 @ 11:57:16
URL: http://elzplz.blogspot.com
Postat av: Elise

Är nu tillbaka för att säga att jag bakade detta bröd idag - nom nom nom! Skitgott var det, äter det i skrivande stund :D

2011-07-15 @ 01:17:39
URL: http://elzplz.blogspot.com
Postat av: Lisa

måste göra någon gång MUMS

2011-07-17 @ 00:21:06
URL: http://popflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0