Nära nära


Märkligaste kvällen igår.
Jag stod och väntade på Maja i Gamla stan när värdens oväder blåste upp, blåst och isande piskregn.
Vi sprang till Stampen för att ta en öl innan Pers band började spela. Kajsa, Daniel och Kasper kom också dit. Jag började prata med en farbror som var någon slags skrivande människa. (Eller han började prata med mig) Sedan efter spelningen, som var helt otroligt svängig och dansant, såg jag honom igen, gick fram och tänkte fråga om han hade några skrivtips. Men det visade sig att det inte var han. Utan en annan man, något yngre, som såg likadan ut som skrivaren. De var båda flintis, svartklädda och hade tjocka svarta bågar.. Se så fel det kan bli.
Jag och Maja sprag genom staden i ösregnet för att hinna med sista tunnelbanan. Sedan fick vi vänta en halvtimme på bussen från Gullmarsplan..
När vi satt på bussen fick Maja ett sms från sin rumskamrat som undrade hur det var, om vi hade varit i lägenheten när det brann!
Vi blev helt skärrade, började hitta på eventuella livshotande brandhistorier så som att deras hus hade brunnit upp och alla deras saker var förstörda och folk hade fått kasta sig ut genom fönstrena.
Vi sprang sista biten och kände mycket riktigt hur det luktade brandrök!
Vi skippade hissen på grund av säkerhetsskäl och såg hur trappuppgången blev svartare och svartare ju längre upp man kom. Maja bor på översta våningen!
Allt var inplastat och näst översta våningen var verkligen HELT svart.
Som tur var hade det inte brunnit i Majas lägenhet, men lägenheten precis under! Där bodde tydligen en gammal förvirrad tant som hade fått fyr på något. Vi pustade ut.
Lägenheten var doch fylld av sot och runt brevinkastet såg det ut som det hade slagit lågor. Vi vädrade sovrummet, som turligt nog hade varit stängt, och gick till sängs.
Puh vad nära saker och ting kan vara ibland.

Muntrar upp med lite roliga bilder. Dagens konstnär: http://www.lisenadbage.com


Nu ska jag diska.

Kommentarer
Postat av: Miriam

Den sista med hundarna var ju ascool! Och rolig.

En bra bild på alla sätt och vis alltså!

2008-11-01 @ 19:46:11
Postat av: marit

ellerhur! det är min favorit!

2008-11-01 @ 20:27:07
URL: http://tantmarit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0