Projekt och barnböcker


Jag startar lite nya projekt mest hela tiden. Idag började jag att samla på tummenböcker av Inger och Lasse Sandberg.
Tog en secondhandrunda från slussen till zinkensdam. Jag besökte Emmaus, Myrornas, Stockholm stadsmission och ett trevigt stånd på mariatorget där det satt tre tanter och småpratade med varandra och sina besökare, det var mycket gemytligt.
Jag hittade först Tummens resa på Emmaus, sen hittade jag Tummens mamma slutar röka på Stadsmissionen. Tur! Hittade massa fina grejer. Bla, ett fint silverfat, muffinsformar och det gamla goda spelet "Tjejsnack" för 30 kr! Snacka om mellanstadieminnen!
Annars är barnböcker en stor passion. Min idol är Sven Nordqvist. Just nu jobbar jag faktiskt på en barnbok som min pojkvän ska illustrera. Jag har gjort en tidigare tillsammans med en väldigt duktig konstnär och vän vid namn Maja Lagusson. Den heter Lilla grön och svartvit. Men här kommer iallafall ett smakprov på Rickards illustrationer!


Vill du se mer, gå in på www.stopsnitching.deviantart.com
Även jag har en liten konstnärlig sida, www.callmemarit.deviantart.comMin favoritbok: Hattjakten av Sven Nordqvist


Kommentarer
Postat av: Anna

hej söt,

gillade verkligen det här inlägget. väldigt fina bilder rickards gjort, vad handlar din historia om? så inspierande...marit..skulle du ha lust att göra något liknande samarbete med mig? snälla snälla söta? jag älskar dina texter så mycket. vore häftigt att få prova på att skapa en bildvärld för dem.

2008-09-26 @ 01:06:45
URL: http://leynilegur.livejournal.com
Postat av: marit

vad glad jag blir anna, jag vill gärna göra ett samarbete med dig! som på wik, du kan ju ge mig en bild så ger jag dig en text. jag tycker det är kul att skriva utifrån bilder. hoppas du har det fint i skogen!

2008-09-26 @ 01:43:00
URL: http://tantmarit.blogg.se/
Postat av: jag var rädd för kaninen i hattjakten

den var så farlig

2008-09-26 @ 09:27:00
URL: http://jonastornkvist.se
Postat av: TANT VENLA

Fasen va snyggt! Vilken man du har!

Och vilken kvinna du är! Den här bloggen känns sådär mysig, söt och finurlig. Som du. :) Måste läsa igenom fler gamla inlägg alltså.Vi måste ha bakardag tillsmmans snart! Så kan vi skriva lite tillsammans kanske, spåna barnboksidéer? :D

2008-09-26 @ 11:11:24
Postat av: TANT VENLA

förresten hallå, kan du inte publicera den där berättelsen du gjorde med majsingen här`lr den kanske är lite för bra för o bloggas ....jag vill iaf läsa den igen! ! ! Och mer av vad du skrivit, fick aldrig va i din grupp och se så mkt av vad du gjorde på WIk! :):):)

2008-09-26 @ 11:12:48
Postat av: Miriam

Den översta var ju hur söt som helst!

Ska kolla in din lilla konstsida också, men nu måste jag tömma diskmaskinen innan mamma blir arg! ;P

2008-09-26 @ 19:10:59
URL: http://http://miriamskafferep.blogspot.com
Postat av: marit

Venla: jajaja! jag vill baka och skriva med dig!

2008-09-26 @ 20:48:59
URL: http://tantmarit.blogg.se/
Postat av: Linus

Å! fett som faen kul att ni bäddar för att någondag bli flera i eran klan... skapar barnböcker till era framtida barn... sy kuddar snuttefiltare och köp markolioskivor(ingångsport till hiphop) gör mig jätteglad!

2008-09-26 @ 21:57:40
URL: http://greenwing.deviantart.com/gallery

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0